Afgelopen 9 september organiseerden we een veiling van goederen en diensten, als aanloop naar het 375 bestaan van de Starnmeer in 2018.

De boerenschuur van Johan Buis bij de manege werd omgetoverd tot feestzaal. In de omringende dorpen waren posters opgehangen om publiek aan te trekken. De te veilen kavels waren uitgestald voorin de zaal zodat iedereen ze van te voren kon bekijken. Veel polderbewoners kwamen een kijkje nemen, bieden en een drankje halen. Het feestje was begonnen!  Veilingmeester John Eelting maakte er een vrolijk verhaal van en werd geassisteerd door twee charmante aangeefsters, Kim Dekker en Sabina Kos.

In de loop van de avond werd het steeds gezelliger en ging het bieden een stuk losser. Sommige kavels gingen voor topopbrengsten weg!

De administratieve afhandeling was in goede handen bij Ester Slooten en Bets Buis. Na betaling per pin of contant kon men de gekochte goederen of waardebonnen ophalen.

John Eelting werd door Tineke Reijne bedankt met een bos bloemen en een dinerbon, en hierna maakte zij de opbrengst van deze avond bekend: 8700 euro!!!

Zo kan een kleine polder grootse plannen maken voor het feestjaar 2018!!

X